İzmir
- Adres:Hürriyet Bulvarı Niyazi Ersoy İş Merkezi No:8, Kat:7, D:702, 35260 Konak/İzmir
- Telefon:+90 507 733 43 19
- Mail: info@kaktusyazilim.com
- Yol Tarifi Al
2023’te Dijital Pazarlamada Hangi Trendler Öne Çıkacak? Takip etmemiz gereken trendlere gelin birlikte göz atalım!
KPI (Key Performance Indicator) Nedir? KPI, (Key Performance Indicator) Türkçede anahtar performans göstergesi anlamına gelmektedir. KPI, işletmelerin belirledikleri hedefte bir gösterge görevi üstlenir. İşletmelerin anlık durumunu analiz eder ve performansını ölçer. İşletmelerin önem verdiği konuları belirlemek için KPI kullanımı çok önemlidir. İşletmedeki her alan için farklı bir KPI belirlenmesi gereklidir çünkü her departmanın hedefi farklı olabilir. KPI herhangi bir departmanın hedeflerine ulaşmasında bir gösterge panelidir diyebiliriz.
Haksız rekabet, işletmelerin ticaret hayatında dikkat etmesi gereken hukuk kurallarına ve dürüstlük ilkesine aykırı davranış ve tutumlarda bulunmasıdır. Haksız rekabete maruz kalabilecekler sadece rakip firmalar değil, aynı zamanda tüketiciler ve kamudur. Ticaret hayatında haksız rekabete yol açacak uygulamalardan kaçınılmadığı takdirde tüketiciler veya rakip firmalar şikayette bulunup farklı davalar açılabilir. Bu yüzden işletmelerin dikkat etmesi gereken başlıca haksız rekabet halleri vardır.
E- Ticaret Kanunu, E- ticaret dünyasındaki haksız rekabetin önüne geçmek için düzenlenmiş olan yasadır. Ayrıca bu yasayla birlikte e-ticaret pazarına giriş yapan girişimcilerin pazaryerinde büyümesinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Hem satıcıların hem de tüketicilerin haklarını korumaya yönelik oluşturulan bu yasa ile tekelleşmenin de önlenmesi amaçlanıyor. E-ticaret pazarının dengeli büyümesi ve gelişmesi için etkili olan bu yasada çeşitli düzenlemelere ve değişkliklere karar verildi. Gelin bu değişikliklerin neler olacağından bahsedelim.
ERP sisteminin (Enterprise Resource Planning) Türkçe karşılığı Kurumsal Kaynak Planlamadır. ERP, İşletmelerin fiziksel ve insan kaynaklarını bir arada yönetmesini sağlayan bir sistemdir. Tedarik zinciri operasyonları, muhasebe yönetimi, proje yönetimi, risk yönetimi, satın alma ve mevzuat uyumu gibi faaliyetler ERP sistemi ile kolayca yönetilebilir.