image image

2024 DİJİTAL PAZARLAMA TRENDLERİ

  • imageGülsüm Barlas
  • image28 Aralık 2023
image
                                         2024 DİJİTAL PAZARLAMA TRENDLERİ

Dijital pazarlama trendleri, gelişen teknoloji, kullanıcıların değişen alışkanlıkları ve pazarlama dünyasındaki yenilikler sayesinde değişip dönüşmektedir. Bu sebeple tüm gelişim, değişim ve trendleri takip ederek markamız için stratejilerimizi değiştirmemiz ve yeniden planlamamız gerekiyor. Hadi birlikte 2024 yılında dijital pazarlama stratejilerimizi şekillendirecek trendlere bakalım.

2024 yılında dijital pazarlama alanında öne çıkacak bazı trendler şunlardır:

Yapay Zekâ ve Makine Öğrenimi
Yapay zekâ (Al), hayatımızın her alanına etki ettiği gibi dijital pazarlama alanında da etkilerini göstermeye başlayacak. Al müşteri davranışlarını anlama, analiz etme ve elde ettiği verilere göre kişiselleştirilmiş pazarlama kampanyaları oluşturma konusunda pazarlamacılar için önemli bir araç olma yolunda ilerliyor. Bunun yanında yapay zeka müşterilere kişiselleştirilmiş bir satın alma deneyimi sunarak sürecin her aşamasında onlara özel bir deneyim sunuyor.


Kişiselleştirilmiş Deneyimler
Rekabetin artmasıyla birlikte tüketicinin ilgisini çekmek ve zihninde yer edinebilmek gittikçe zorlaşıyor. Bunun önüne geçebilmek için  işletmelerin de pazarlama mesajlarını müşterinin bireysel tercih ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde uyarlaması gerekiyor. Kişiselleştirilmiş bir deneyim sunabilmek için müşterilerin geçmiş satın alma işlemleri  ve göz atma davranışları incelenerek müşteriye kişiselleştirilmiş bir satın alma deneyimi sunulabilir.

Kısaca, kişiselleştirilmiş deneyimler markanızın müşterinin daha çok aklında kalmasını, markanızla bağ kurmasını ve tüketicinin kendini özel hissetmesini sağlar. Bu da sizi rakiplerinizden bir adım öne çıkartır.



Video İçerik
Video pazarlama günümüzde en etkili pazarlama stratejilerinden biridir. Şirketin ürünlerini, hizmetlerini veya marka bilinirliğini tanıtmak için videonun kullanıldığı bir pazarlama stratejisidir. Yazılı metin ya da görsellere göre daha çok ilgi çeker, markanın akılda kalıcılık oranı daha yüksektir ve tüketiciyi satın almaya teşvik eder. Sosyal medya platformlarında dikey format (1080x 1920 px) videolar sıklıkla tercih edilmektedir. Yapılan araştırmalara göre insanlar günde 100 dakika video içerik izlemekte ve bu oran gittikçe artmaktadır. Hala  pazarlama stratejinizde video içeriklere yer vermediyseniz bizce bu sene tam zamanı.


Sosyal Dinleme
Sosyal dinleme, şirketlerin markalarıyla  sundukları ürün ve hizmetler hakkındaki konuşmaları anlamalarına yardımcı olur. Şirketlerin marka bilinirliğini ölçmek, ürün ve hizmetlerini geliştirmek için kullanabileceği değerli tüketici verilerini sağlar. Şirketler sosyal dinleme sayesinde kampanyalarının sosyal medyada nasıl tepki aldığını veya rakiplerinin nasıl performans gösterdiğini rahatlıkla takip edebilir. Buna göre de kendi pazarlama kampanyasını geliştirip, dönüştürebilir.

2024 yılında öne çıkan  başlıklar bunlar olacaktır. Dijital pazarlama stratejinizi oluştururken bu maddelere dikkat etmenizi tavsiye eder ya da 2024 trendlerine uyum sağlayan Kaktüs Yazılım ve Dijital Pazarlamayı tercih edebilirsiniz. Mutlu seneler dileriz.

 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.