image image

KURUMSAL BİR WEB SİTESİNE TRAFİK AKIŞINI ENGELLEYEN SEO HATALARI NELERDİR?

  • imageCeren Akkaya
  • image11 Kasım 2023
image
Kurumsal bir işletmenin günümüzün sanal dünyasında bir web siteye sahip olması, markalaşması, hedef kitlesine kolayca ulaşabilmesi, potansiyel müşterilerini satışa çevirebilmesi için önemli bir faktördür. Bu yüzden bir işletmenin sahip olduğu kurumsal web sitenin de maksimum düzeyde işlevsel olması ve beklentileri karşılaması gerekir. Bunun için de SEO tekniklerinin, web sitenin yazılımının alanında uzman kişiler tarafından hazırlanması gerekmektedir. Aksi takdirde ortaya çıkacak olan SEO hataları web sitesine olan trafik akışını kesintiye uğratır ve işletme istediği verimi elde edemez.
 

Peki, kurumsal web sitesine trafik akışını engelleyen SEO hataları nelerdir?

  1. Web Sitenin Hazırlanışındaki Teknik Hatalar: Kurumsal bir web sitenin altyapısındaki tekniksel hatalar o işletmenin sanal ortamdaki trafik akışını olumsuz etkiler. Bu hatalar yüzünden web sitesinin arama motorları sonuçlarında alt sıralarda hatta hiç çıkmaması çok büyük olasılıktır. Sitenin başlığını yanlış ya da hiç adlandırmamak, siteyi mobil kullanıma ve farklı arama motorların uygun olarak optimize etmemek, sitenizde kullandığınız linklerin JavaScriptte olması sebebiyle indexlenememesi vb. hatalar web sitenizin kurulumundaki teknik hatalardan birkaçıdır.
  2. Eksik ya da Yanlış Anahtar Kelime Kullanımı: Web sitenize trafik akışını sağlamak için işletmeniz ile ilgili doğru ve yeterli sayıda anahtar kelimeleri kullanmak oldukça önemlidir. Çünkü potansiyel müşteri/tüketiciler arama motorlarına her zaman anahtar kelimeleri yazarlar. Eğer web siteniz için doğru anahtar kelimeleri seçmezseniz arama motorları sonuçlarında üst sıralarda çıkmanız ve sitenize trafik akışını sağlamanız düşük bir ihtimaldir.
  3.  Doğru ve Yeterli Sayıda Backlinler Kullanmamak: Yeni açılan bir kurumsal web sitenin kendi sitesinin içeriği ile uyumlu olan sitelerden backlink alması önemli bir faktördür. Ancak bu baclink alımı ve kullanımı doğru oranda olmalıdır. Aksi takdirde fazla backlinler sitenizin spam yemesine neden olur. Ayrıca yanlış içeriklere sahip backlinler de sitenizin arama sonuçlarında üst sıralarda görünmesine engel olur. Bu durumda sitenize olan trafik akışını engellenir.
  4. Web Siteyi Güncel Tutmamak: Kurumsal bir websitenin hem içerik olarak hem de tekniksel alanda her zaman güncel olması gerekmektedir. Düzenli aralıklarla güncellenmeyen, bakımı yapılamayan web siteleri zamanla yavaş çalışmaya başlar. Bu durumda kullanıcılar siteye gitmek istediğinde sayfalar geç yüklenir hatta hiç açılmaz. Diğer yandan sitenin içeriklerinin yazı ve görsel açıdan her zaman güncel ve ilgi çekici olması gerekmektedir. Böylece siteye olan trafik akışı artar.

                                                                       


Özetle, kurumsal bir web sitenin trafik akışını, yanlış teknik kurulumlar, hatalı anahtar kelimeler, yetersiz bakım vb. birçok faktör olumsuz etkilemektedir. Başarılı ve verimli bir web siteye sahip olmak için de bu hataları en aza indirgemek oldukça önemlidir.

Biz Kaktüs Yazılım olarak alanında profesyonel ekibimiz ile işletme/firmanız için sizin istek ve ihtiyaçlarınıza uygun, güncel ve kaliteli altyapıya sahip kurumsal web site kurulumları için her zaman yanınızdayız.
Detaylı bilgi için bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz!

 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.