image image

CTA İLE ZİYARETÇİLERİNİZİ HAREKETE GEÇİRİN!

  • imageÜlkü Tahran
  • image15 Haziran 2023
image

CTA (Call to Action) Nedir?

Türkçe karşılığı ‘eylem çağırısı’ olan CTA (Call to Action), asıl anlamıyla kullanıcıların istenilen bir eylemi gerçekleştirmeleri için onları yönlendiren bir mesaj veya düğme olarak tanımlanabilir. 

CTA, web sitelerinde bulunan herhangi bir aracın anında teşvik yaratması ve kullanıcıların harekete geçmesini sağlamak amacıyla kullanılan bir dijital pazarlama yöntemi olarak kullanılır. Dijital pazarlama açısından önemi oldukça fazladır.

CTA Ne Amaçla Kullanılır?

Kullanıcıların eylemi gerçekleştirmelerini sağlamak için etkili ve hızlı bir pazarlama aracı olan CTA, web sitenize çektiğiniz trafik ve ziyaretçinin müşteriye dönüşmesinde önemli rol oynuyor. İnternette yoğun rekabet ortamındaki gerçek başarı, ziyaretçileri müşterilere dönüştürerek elde edilir. Kullanıcıların bu eylemleri gerçekleştirmeleri onları yönlendirerek işletmenizin hedeflerini destekler. Örneğin, bir ürün satın almak, bir formu doldurmak, bir indirimden yararlanmak ve müşteriyi yorum yapmaya teşvik etmek bir CTA örneğidir. Mevcut pazar yerinde dijital pazarlama yapabilmek ve ağınızı genişletmek için bu noktada etkili bir CTA oluşturmak gereklidir. İşletmeniz için etkili bir CTA oluşturmanız, internet üzerindeki rekabet ortamında görünürlük kazanmak için çok büyük önem taşımaktadır.

Etkili CTA Nasıl Oluşturulur?

A. Aksiyon odaklı dil kullanın. Kullanıcılara ne yapması gerektiğini açık ve net bir şekilde belirtin. Örneğin; Hemen İndirin, Şimdi Kaydolun vb.

B. Tasarımlarınızı dikkat çekici şekilde tasarlayın. 

C. Sosyal medyadaki hedef kitlenizin ihtiyaç ve isteklerine hitap edecek yöntemlerle iletişim kurun.

D. Kullanılan ifadelerin anlaşılır ve güvenilir olmasına özen gösterin.


Bazı Etkili CTA Örnekleri

Kurumsal şirketler için bulut depolama sunucuları sağlayan bir şirketin, müşteriler arasında bireysel bağlantılar kurabilmesi açısından ‘Demo İste’ butonu oluşturması,

Herhangi bir yemek restoranının her iki hedef kitleye de hitap etmek açısından ‘Şubede Teslim’ ve ‘Adrese Teslim’ seçeneklerini bulundurması,

Bir mobil uygulama veya bir web sitesi, müşterisi olmayan kullanıcıları çekebilmek için ‘Hemen Kaydol’ veya ‘Ücretsiz Kaydolun’ gibi butonlar oluşturması etkili bir CTA örneğidir.

İşletmeler indirim oluşturarak ve bu indirimleri kısa süreli tutarak organik veya reklam ile ulaştığı müşterilerini cezbetmek için “Bu İndirimi Kaçırma” veya “Bu İndirim Kaçmaz” gibi cümleler kullanabilir. Bu CTA örnekleri ile hedef kitlesini hızlıca harekete geçirmeye teşvik eder.

 

Bu ve bunlar gibi dijital pazarlama ve sosyal medya ipuçlarını işletmenize katmak için Kaktüs Yazılım’ı tercih edin. Sizlerin yerine trendleri takip ediyor, içerikler üretiyor, kurumsal veya eğlenceli bir profil yakalamanızı sağlıyoruz. Sosyal medya reklamcılığında ve Google reklamcılığında CTA gibi Growth Hacking (hızlı büyüme) araçlarını etkili bir şekilde kullanıyoruz. Minimum reklam bütçesiyle maksimum verim almanızı sağlıyoruz. Daha fazla bilgi almak için Kaktüs Yazılım’la iletişime geçin!

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.