image image

YENİ SOSYAL MEDYA PLATFORMU "THREADS"

  • imageÜlkü Tahran
  • image07 Temmuz 2023
image
Elon Musk’ın sert uygulamaları karşısında milyonlarca Twitter kullanıcısı Threads uygulamasına yöneldi. Peki kullanıcıların akın ettiği yeni sosyal medya platformu Threads nedir, nasıl üye olunur? Threads hakkındaki tüm detayları bu blog yazımızda sizler için derledik!
 

THREADS NEDİR?

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi META, Twitter’a rakip olarak Threads uygulamasını kullanıma açtı. Instagram ile bağlantılı olarak çalışıyor. Twitter’ın son dönemdeki değişimlerinden sonra Threads, kullanıcıları kendine çekme potansiyeli taşıyor. Mark Zuckerberg, Threads’i kullanıma açarak Elon Musk ile bir kez daha karşı karşıya geldi.



Tek seferde 500 harfe kadar paylaşım yapılabilen bu platformda; linkler, fotoğraflar ve videolar da paylaşılabiliyor. Gönderinize en fazla 5 dakika uzunluğunda videolar, fotoğraflar ve link ekleyebiliyorsunuz. Uygulamanın arayüzü ise Twitter ile benzerlik taşıyor.
Akış, Instagram veya Threads’te takip ettiğiniz kişi ve hesapların gönderilerinin yanı sıra keşfedilmemiş içerik önerilerinden oluşuyor. Akışınızda belli kelimeleri filtreleme ve sizden bahsedecek kişileri belirleme şansına da sahipsiniz.


 

THREADS'E NASIL KAYIT OLUNUR?

Kullanıcıların Instagram hesaplarını kullanarak platforma kayıt olabilecekleri ve mevcut kişilerini takip edebilecekleri belirtiliyor. Uygulama 100'den fazla ülkede kullanıma açılsa da henüz Avrupa Birliği'nden düzenlemeler yapılması nedeniyle henüz erişilemiyor.
App Store veya Google Play Store üzerinden ücretsiz indirmek için linke tıklayabilirsiniz. İndirme işleminden sonraki adımlar ise şu şekilde;

1)Threads uygulamasını açın.
2)Instagram ile giriş yap’a dokunun.
3)Instagram’dan içe aktara dokunun.
4)Herkese açık veya gizli profili seçin.
5)Takip edeceğiniz kişileri seçin.
6)Threads’e katıl butonuna dokunun.
Bu adımlarla Threads uygulamasına kolayca kayıt olabilirsiniz!



THREADS NASIL KULLANILIR VE NE İŞE YARAR?

META tarafından yapılan açıklamada, "Threads'de toplulukların bugün ilgilendikleri konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışabileceği bir yer olacak. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğerlerini takip edip onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, düşüncelerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz." ifadeleri yer aldı.



Threads’i ilk açtığınızda Instagram kullanıcı adınız karşınıza geliyor, profilinizi sonradan özelleştirebiliyorsunuz ancak profilinizdeki kullanıcı adını değiştiremiyorsunuz. Hesabınızı herkese açık veya gizli yapabiliyorsunuz.
Bir gönderi oluşturduğunuzda kimlerin görebileceğini seçebiliyorsunuz. Paylaşımınızı herkese açık yapabilir veya yalnızca takipçilerinizle paylaşabilirsiniz.
Threads’te de bir profili takipten çıkma, şikayet etme, engelleme veya kısıtlama şansına sahipsiniz.
Threads hesabınızı kapatmak istediğiniz takdirde maalesef bağlı olan Instagram hesabınız da kapanıyor.

Threads hakkında aktarılmış tüm detayları sizlerle paylaştık. Bu ve bunun gibi daha fazla güncel gündemi takip etmek istiyorsanız web sitemizi kontrol etmeyi unutmayın!

 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.