image image

Influencer Marketing Bitiyor Mu? Deinfluencing Nedir?

  • imageErdal Kuzu
  • image05 Nisan 2023
image

Influencer Marketing Bitiyor Mu? Deinfluencing Nedir?

 

İnternet ve sosyal medya platformlarının son zamanlarda kullanımının büyük oranda arttığını biliyoruz. Bu kullanım artışına bağlı olarak yeni meslekler ortaya çıktı. Sosyal medya platformları aracılığıyla ortaya çıkan bu mesleklerden en popüler olanı ise Influencer mesleği oldu. Son dönemlerde bir hayli popüler olan Influencer Marketing önemini yitirmeye mi başlıyor? Yeni gelişmelerle birlikte insanların influencerlara olan ilgisi azalıyor mu? Yeni bir kavram olan Deinfluencing nedir? Ne gibi yenilikler bizi bekliyor? Bütün bu soruların cevabını ve merak ettiklerinizi sizler için cevapladık!

 

 

Influencerlar dijital pazarlama ve sosyal medya reklamcılığı denilince en çok aklımıza gelen kişilerdir. İnsanlar son zamanlarda bir ürün veya hizmeti satın almadan önce sosyal mecralarda bunun araştırmasını yapıyor. Özellikle sempatik buldukları, stilini veya yaşam tarzını beğendikleri infleuncarları takip ederek onların tavsiyeleri doğrultusunda alışveriş yapıyor.

 

Bu durum son zamanlarda tüketim çılgınlığını da arttırmış durumda. İnsanlar artık sürekli bir şeyleri takip edip tüketmekten ve satın aldığı üründen istediği verim alamamaktan sıkılmış haldeler. Özellikle de  bazı influencerların reklamlarında samimi olmamaya başlaması veya videolarında gerçek sonuçları göstermemesi, filtre kullanması vb. durumlar geliştikçe insanlar kendilerini kandırılmış hissetmeye başladı. Bu durumun önüne geçmek için influencerların üstüne birçok görev düşüyor. Örneğin, tüketiciye satın alma tavsiyesi vermek yerine satın almama tavsiyesi vermek gibi! “Nasıl yani?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Durumu daha basit açıklamak gerekirse, infleuncerlar yaptığı görevin tam tersi bir göreve hazırlanıyor.

 

Yeni bir terim olarak karşımıza çıkan Deinfluencing, Türkçe anlamıyla “Tesirden Çıkarma” tam da bu durumu açıklıyor. Yani bundan sonra influencerlar takipçilerine satın alma önerisinde bulunmak yerine satın almama tavsiyesinde bulunacak. Böylece hem tüketim çılgınlığının önüne geçmiş olacak, hem de bu durumdan ve yanlış yönlendirmelerden oldukça sıkılan insanların kendilerine güvenini kazanacak. Takipçilerine artık sadece satın alma odaklı ürün tanıtımı yerine, satın almaması gereken ürünlerden bahsedecek olan influencerları yepyeni ve daha zorlu bir süreç bekliyor gibi.

 

Peki bu durumda markaların tutumu ne olacak? Influencarlara ürün tanıtımları için sponsor olan markalar, bu sefer ürünlerinin kullanılmaması gerektiğine veya beğenilmediğine dair yorumlar aldıklarında influencerlar ile nasıl bir ortaklık içinde olacaklar?

 

Deinfluencing terimi kafamızda birçok soruyu beraberinde getirdiği gibi, nasıl bir sosyal medya gündemi ve akımları ortaya çıkacağını da  merak ettirmekte. Gün geçtikçe bu yenilikleri ve değişimleri beraber gözlemleyecek ve sizler için takip ediyor olacağız. Siz de bu yeniliklerden ve değişimlerden erkenden haberdar olmak için blog yazılarımızı takip etmeye devam edin!

 

deinfluencing, deinfluencing nedir, influencer, influencer pazarlama, influencer marketing, marka yönetimi, influencer yeni gelişmeler, influencer haberleri,sosyal medya tanıtımı, ürün tanıtımı, influencer tavsiyeleri, deinfluencing ne anlama gelir, deinfluencer


 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.