image image

2023 Yılına Özel Temel İçerik Pazarlama Trendleri

  • imageAleyna Sivril
  • image05 Şubat 2023
image

2023 Yılına Özel Temel İçerik Pazarlama Trendleri

 

Hedef kitlenize ulaşmak ve müşterilerinizi hizmetinize çekebilmek için içerik pazarlamasının önemi göz ardı edilemez boyuta ulaştı. Bu yıl da içerik pazarlama daha çok gelişecek. İçerik pazarlamasında performansınızı arttırarak daha çok kitleye ulaşmak ve etkileşim almak için trendleri takip etmeniz çok önemli. 2023 yılının temel içerik pazarlama trendlerini sizler için inceledik.

 

2. Kısa ve Sürükleyici Videolar

 

Sosyal medya platformlarında oldukça ilgi çeken ve kitlelerin ilgisini toplayan kısa videolar gündemdeydi. Bu yıl da sosyal medya için özgün ve ilgi çekici içerikler üretmeye devam edeceğiz. Videoların ilgi çekici olması ve izleyiciyi sıkmaması için belli kriterleri ve tavsiyeleri aşağıda sıraladık:

 

En çok izlenen ve etkileşim alan videolar en 15-30 saniye aralığındadır.

 

Videonuzun sonundaki açıklamalar veya dönüşüm odaklı sürpriz sonlar dikkat çekicidir.

 

Videonuzu izlemeye devam etmeleri için ilgi çekici kanca cümleler ekleyin. (“Sıradakini görmek için bekleyin”, “Sürpriz Sonu Kaçırmayın”) gibi.

 

Hashtagler, müzikler ve konular hakkında trend olan içerikleri gözlemleyin.

 

2. İçerik Oluşturma Ekonomisinde Değişim

 

İçerik oluşturma ekonomisinde büyük bir değişim ve büyüme söz konusu olacak. Bu değişim sürecinde markalar arasında içerik üreticileri çekmek ve ellerinde tutmak için rekabete girecek. 

Sosyal medya platformları sayesinde markalar daha kolay bir şekilde kaliteli içerik üreticileri bulabiliyor. Instagram bunun için kısa süre önce içerik oluşturucu portföyü başlatarak içerik oluşturucuların hikayelerini paylaşabileceği ve işbirliklerinde kendilerine yer ayırabileceği bir imkan sundu.

 

3. Pazarlama İş Birliği ve Yapay Zeka

 

İçerik oluşturma talebi arttıkça yapay zeka içerik oluşturmanın önemi de artacak ve kullanımı çoğalacak. Sosyal medya gönderileri ve bloglar oluştururken bize yardımcı olabilecek yapay zekalara daha çok ihtiyaç duyacağız. Örneğin ChatGPT ile Zapier entegre edilerek bu teknolojilerle sosyal medya içeriği planlanabilir, videolar ve çizimler oluşturulabilir. Sadece birkaç dakikamızı harcayarak kolaylıkla içerik üretimi yapabileceğimiz bir seviyeye gelmek söz konusu olacak.  

 

4. Canlı ve Uzun Videolar

Sadece kısa süreli ve vadeli içerikleri tercih ederek uzun videoları göz ardı edersek hata yapmış oluruz. SEO için uzun biçimli içerikler(blog, e-kitap,seminer) geri dönüşler ve bağlantılar oluşturmak için önemli ve etkilidir. Backlinko’nun araştırması, 3000 kelimeden fazla gönderinin yüzde 77 daha fazla geri bağlantı aldığını gösteriyor. Özellikle internette arama yapmak isteyen ve bunun için Google yerine sosyal medya platfotmlarını kullanan gençler için uzun video içerikleri markaya veya web sitenize çeken önemli içeriklerdir.

 

içerik pazarlama, içerik pazarlama trendleri, 2023 trendler, içerik oluşturma, 2023 hedefleri, sosyal medya, sosyal medya içerik


 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.